25 JAAR JENAPLANSCHOOL LINDEKRING, 25 JAAR PASSEND ONDERWIJS

Het jenaplanonderwijs sluit naadloos aan bij wat de samenleving vraagt van het onderwijs aan kinderen. Op 13 oktober vieren we dat wij 25 jaar jenaplanschool zijn en wordt u ’s ochtends en ’s avonds uitgenodigd.

Passend onderwijs. Als kinderen van onze school gevraagd wordt hoe zij het leren ervaren in hun eigen stamgroep, benoemen ze het samenwerken, het mee mogen denken over hun eigen ontwikkeling en dat zij in overleg met hun stamgroepleider (leerkracht) keuzes leren maken. De ouders van onze school geven aan dat hun kind gezien wordt en dat er rekening wordt gehouden met de onderwijsbehoeftes van hun kind.

Betekenisvol onderwijs. Betekenisvol onderwijs draagt hieraan bij. Kinderen ervaren dat wat zij leren op school van belang is in hun dagelijkse omgeving. Een onderzoekende en kritische houding wordt gestimuleerd, zodat kinderen groeien in het nemen van eigen verantwoordelijkheid. Het nemen van deze verantwoordelijkheid, het samenwerken, het oplossingsgericht denken zijn vaardigheden die kinderen zich op onze school eigen maken.

Welkom! Op 13 oktober bent u van 10.30 uur tot 12.00 uur welkom in onze stamgroepen om zelf te ervaren hoe wij werken met kinderen. ’s Middags is er een techniekfeest voor de kinderen met een show en workshop. ’s Avonds om 20.00 uur bent u weer uitgenodigd voor een lezing van Kees Vreugdenhil. Hij was schoolleider van een jenaplanschool, wetenschappelijk onderzoeker, docent aan enkele lerarenopleidingen en werkt momenteel als onafhankelijk onderwijsconsultant. Kees gaat ons meenemen in de ontwikkeling van het kinderbrein en hoe wij daar ons onderwijs het beste bij kunnen afstemmen. Gezien het beperkt aantal plaatsen bij de lezing vinden we het fijn als u zich aanmeldt bij Ton Hovens: t.hovens@optimusonderwijs.nl

Jenaplanschool Lindekring vindt u aan de Liesmortel 19 in Sint Agatha (www.lindekring.nl)

Graag zien we u op dinsdag 13 oktober!

Team Lindekring

Deel dit artikel