Afscheid Diete Bakker

Op 23 augustus 2011 hebben we afscheid moeten nemen van onze zeer gewaarderde collega Diete Bakker.

Diete,

Spin in het web,

Spil van de organisatie,vraagbaak voor eenieder en rustpunt in de dagelijkse hectiek.

Zomaar enkele dingen die te binnen schieten wanneer we aan Diete bij Optimus denken.

Van Jos en de kinderen hoorden we afgelopen vrijdag nog eens hoezeer Diete betrokken was bij Optimus. Het was Optimus voor en Optimus na, als er bij Optimus iets niet af was, nam Diete dat letterlijk en figuurlijk mee naar Boxmeer.

Wij hebben daar de vruchten van geplukt en hebben dat ook enorm gewaardeerd.

Een wil om te ontwikkelen, een drang om vooruit te willen, om te verbeteren. Mag je dat ambitie noemen….? Het is wel iets wat Diete typeerde, wat bij Diete hoorde. Maar dan wel op haar hele eigen manier.Bescheiden en met grote terughoudendheid, wars van opsmuk en vooral zonder de aandacht op haarzelf te vestigen, een bijzondere combinatie….

Als persoon vooruit willen en ontwikkeling nastreven maar dan wel zonder enige vorm van “geldingsdrang” en door altijd de ander centraal te stellen.

Bijzonder, ja..dat is het juiste woord.

Een bekend gezegde is dat een geheim geen geheim meer is als je het met iemand deelt. Dit was tot afgelopen woensdag niet waar! Bij Diete was namelijk alles wat je zei, dus ook een geheim, veilig. Met Diete kon je delen wat je dwars zat en wist je, voelde je, dat dit nooit ergens terecht zou komen waar het niet hoorde.Voor veel collega’s was Diete een “natuurlijke” vertrouwenspersoon. Diete luisterde zonder oordeel, was oprecht in je geïnteresseerd en gaf je ook nog vaak iets terug waar je iets mee kon.

Sensitiefen invoelend, had aan een half woord genoeg. Wist precies wie op welk moment wel of niet doorverbonden kon worden. Zag en wist hoe je je voelde en hield daar zonder het te zeggen, als vanzelf, rekening mee.

Altijd vriendelijk en uiterst correct, ondanks alle drukte en hectiek kreeg iedereen die aan de Molenstraat werkte, er op bezoek kwam of er naar toe belde, aandacht en een vriendelijk woord.”Kan ik iets te drinken halen”?

Creatief in coördineren en regelen. Complexe agendaplanningen van meerdere drukbezette mensen. Diete wikte, woog, mailde, belde en kreeg het gezelschap vroeg of laat samen aan tafel.

Diete, je zat letterlijk en figuurlijk in het hart van OPTIMUS. Daarom zul je ook altijd in de harten van de mensen van OPTIMUS blijven

Deel dit artikel