Bakelgeert op bezoek bij het iXperium

23 januari 2018

Afgelopen vrijdag, 19 januari bezocht de groep van meester Bart het iXperium (www.ixperium.nl) voor de workshop Taal 5.0. Hieronder een kort verslag van dit bezoek.

‘Taal is in de wereld van nu een wezenlijk onderdeel van de ontwikkeling van de mens. Kinderen komen op jonge leeftijd in aanraking met allerlei communicatievormen. Er zijn allerlei verschillende stijlen en soorten van communicatie. Vaak moet het kort en bondig geformuleerd worden. Twitter stuurt het kind als het ware naar een korte berichtgeving. De leerlingen zijn nu anders ‘geletterd’ dan vroeger. Dat vraagt om ander (taal)onderwijs. Dit ICT-Taalarrangement draagt daarom bij aan de taalontwikkeling van kinderen. Op het gebied van spelling, stellen en woordenschat krijgen leerkrachten hun leervraag op maat beantwoord. We willen de leerkracht laten zien dat er buiten de ICT-mogelijkheden van taalmethodes veel meer op de markt is, met eindeloos veel nieuwe mogelijkheden.’

‘Taal 5.0 is een leerarrangement waar de leerkracht zijn kinderen inspireert (on)bewust met taal bezig te zijn binnen een thema/onderwerp! De leerlingen zijn nu anders ‘geletterd’ dan vroeger. Dat vraagt om ander (taal)onderwijs. De ICT-arrangementen kunnen bijdragen aan de taalontwikkeling van de kinderen.’

In 4 groepen gingen we aan de slag met verschillende toepassingen van ICT gericht op taal. Het was een erg inspirerende, motiverende en vooral praktisch gerichte ochtend.

’s Middags zijn we er in de klas direct mee aan de slag gegaan. Dit gaan we de komende weken vasthouden en proberen verder uit te bouwen!


Geef het door