BYOD?

Als je je laptop, tablet of smartphone meeneemt naar je werk of naar school om het daar te gebruiken, wordt dat “Bring your own device” genoemd, kortweg “BYOD”. Hoe ga je als instelling hiermee om? Kunnen studenten, docenten en overige medewerkers hun eigen mobiele apparaat wel zinvol gebruiken? Is het een hype en waait het weer over? Waarom zou je BYOD als mbo-instelling willen? Wat moet je binnen de instelling allemaal regelen? Je leest het allemaal in de nieuwste Hoe! Zo? Bring Your Own Device.

Verschillende invalshoeken De publicatie licht alle vormen van keuzevrijheid voor studenten en medewerkers voor het apparaat dat wordt gebruikt voor opleiding of werk toe. Ook wordt stil gestaan bij de juridische gevolgen van invoering van BYOD. Door vooraf een aantal zaken te regelen, zoals verzekeringen of gedragsregels, kunnen vervelende problemen achteraf worden voorkomen.

Samen met een aantal mbo-scholen is geïnventariseerd welke vragen er leven op het gebied van BYOD. De ervaring bij die scholen is gebruikt om andere instellingen zo goed mogelijk te voorzien van informatie over het onderwerp.

Download of bestel Hoe? Zo! Bring Your Own Device Het boekje Hoe? Zo! Bring Your Own Device, is vanaf nu te bestellen via Bestellen.kennisnet.nl of download de Hoe? Zo!-publicatie als pdf

Deel dit artikel