Aantal Leerlingen

89

Directie

Marja Brinkhoff

Wij zijn een kleine dorpsschool, met 4 combinatiegroepen.
Onze overtuiging is dat alle kinderen op dezelfde manier leren en wij kiezen dan ook bewust niet voor individualiseren. Wij geven heldere instructie en inhoudelijke feedback, zodat gericht ontwikkelen mogelijk wordt.
‘’Zo zijn onze manieren’ leggen wij vast op Kwaliteit- en Ambitiekaarten.
Nieuwsgierig geworden? 

Kinderen krijgen hierdoor meer eigen verantwoordelijkheid en worden zo eigenaar van hun leerproces. Vanaf groep 5 zijn de kinderen dan ook een belangrijke deelnemer aan de voortgangsgesprekken. We krijgen er energie van als we zien dat er ontwikkeling is, als kinderen erin slagen om vanuit hun ‘ ow’ inzichten, kennis en vaardigheden op te doen. Onze leerlingen gaan naar het vervolgonderwijs met het vertrouwen dat ze ’t gaan redden, dat ze durven te experimenteren, voldoende eigenwaarde hebben en hun talenten kunnen inzetten. Ze durven zichzelf te zijn en uitdagingen aan te gaan. De quote van Pipi Langkous ‘Ik heb ’t nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan’ staat symbool voor ons idealisme.

We deden eens een managementspel met ons team waarin we inzicht kregen in elkaars kwaliteiten. Het was leuk om te zien hoe verschillend we zijn en hoe we juist vanuit ieders kracht met elkaar verder kunnen komen. Ook leerlingen zetten we in hun kracht door aan te sluiten op wat ze kunnen. – Marja Brinkhoff


Geef het door