Aantal Leerlingen

234

Directie

Michel van der Kraan

Onderwijs op de Raamdonk gaat over kansen. Kansen voor al onze kinderen. Kansen om te ontmoeten, te ontdekken en te ontwikkelen.

Onderwijs op de Raamdonk gaat over kansen. Kansen voor al onze kinderen. Kansen om te ontmoeten, te ontdekken en te ontwikkelen. Leren begint immers met ontmoeten. In de klas of daarbuiten. Met veel structuur en soms met minder. In ieder geval met elkaar, met onze teamleden, met de wereld om je heen. Zo ontdek je wie je bent, wat je wilt en wat je kunt. Je ontdekt waar je goed in bent - of wilt worden. Maar ook; wat lastig is en waar je tegenaan loopt. Ook dat is ontdekken. Niet alles past bij jou. Door deze ontmoetingen en ontdekkingen ontwikkel je jezelf, je sociale gemak tussen anderen, je kijk op de wereld en ‘jouw’ plek in de maatschappij.

 

Dát is groeien naar een gelukkig leven. Een leven waarin je betekenisvol bent, voor jezelf en voor anderen. Opgroeien tot een trotse wereldburger die zichzelf kent en verantwoordelijkheid neemt. Gewoon, omdat je dat wilt én omdat je dat kunt. Dat vraagt om kennis en vaardigheden. Maar dat niet alleen. Het vraagt ook om durf om je plek te vinden in de maatschappij. Dat ‘lef’ ontstaat als je vertrouwen hebt in jezelf en merkt dat ‘verantwoordelijkheid nemen’ iets brengt.

 

Daarom vinden we veiligheid, respect en uitdaging zo belangrijk. Het zorgt ervoor dat je kunt zijn wie je bent maar ook: dat je geprikkeld wordt om te groeien en jezelf te laten zien.  


Geef het door