DIPLOMA VEILIG INTERNET

Alle kinderen van de bovenbouw van Jenaplanschool Lindekring hebben hun Diploma Veilig Internet behaald! Het lespakket heeft de kinderen geleerd om te gaan met de mogelijkheden en risico’s van internet.

Lespakket

Kinderen gebruiken op steeds jongere leeftijd het internet. Soms kan dit risico’s met zich mee brengen, zoals verslaving, digitaal pesten en ongewenste contacten. Het Diploma Veilig Internet leert kinderen op een verantwoorde en veilige manier om te gaan met internet en social media. Vanuit een positieve benadering en plezier in internet wordt het kinderen gemakkelijker gemaakt hun eigen ervaringen met internetgebruik te vertellen en te bespreken. Hoe zoek je informatie? Welke informatie is betrouwbaar? Hoe gedraag je je online? Wat kun je doen als je te maken hebt met pesten of andere ongewenste zaken? Wie kunnen jou helpen als je online ergens tegen aan loopt?

Online

Sommige opdrachten worden online gemaakt. De kinderen kunnen ook werken met een online game. In een veilige en leerzame omgeving gaan de kinderen op een speelse manier met mediawijsheid aan de slag. De lessen worden afgesloten met een online toets.

Diploma
De kinderen van de bovenbouw van Jenaplanschool Lindekring hebben hard gewerkt met een lesboek, opdrachtbladen en de online game. De toets vonden ze best wel spannend… maar iedereen heeft het Diploma Veilig Internet gehaald! Proficiat!

Deel dit artikel