Doe jij mee aan de dag van de duurzaamheid?

5 september 2017

De Dag van de Duurzaamheid start met het voorlezen van een duurzaam verhaal op basisscholen, kinderopvangcentra en kinderboerderijen door het hele land. Speciaal voor de Voorleesactie verschijnt een nieuwe verhalenbundel De wereld van Voedsel, met kleurrijke en fantasievolle illustraties van kinderen en verhalen van pabo-studenten.

Over het nieuwe boek
De tekeningen in het boek De wereld van Voedsel zijn gemaakt door kinderen. Talentvolle pabo-studenten schrijven de verhalen. De verhalen zijn geschikt voor groep 1 t/m 8. Er zijn verhalen voor de onder-, midden- en bovenbouw. Het boek is kosteloos te bestellen.

In gesprek met kinderen
Na het voorlezen gaan de leerlingen met de voorlezer in gesprek over natuur, milieu en duurzaamheid. De activiteit, het voorlezen en het gesprek met kinderen, duurt ongeveer 45 minuten.

Aanmelden
Wil je (weer) meedoen aan de Voorleesactie? Meld je aan op www.dagvandeduurzaamheid.nl/scholen. Begin oktober ontvang je dan kosteloos het boek.

Ook Optimus ondersteunt deze voorleesactie van harte!! Op 10 oktober in de ochtend zal Harrie van de Ven samen met Prinses Laurentien van Oranje voor gaan lezen op een school in Baarn. Dan snel in de auto om op een van de Optimus scholen ook het voorleesboek ter hand te nemen!!

Het boek 'De Wereld van Voedsel' wordt voorgelezen op de Voorleesactie tijdens de Dag van de Duurzaamheid


Geef het door