Programma Erasmus+

Op dinsdag 10 december jl. heeft de lancering van het Erasmus+ Programma in Utrecht plaatsgevonden over Key Action 1, mobiliteiten voor docenten (Babette Bervoets & Silvia Rossa, Europees Platform-i.o.). middels dit bericht brengen we u graag op de hoogte en voorzien u van aanvullende informatie toe over het European Development Plan (EDP/onderdeel nieuwe aanvraagformulier) en de vragen met betrekking tot de PIC-code. Onze PP-presentatie is terug te lezen op: https://www.na-lll.nl/agenda/archief

Het EDP kunt u terugvinden in de draft versie van het e-form (aanvraagformulier). Deze vindt u op de volgende link: http://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/index_en.htm (kies optie: “School education staff mobility”)

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan het maken van een vereenvoudigde gebruiksaanwijzing om een PIC-code aan te maken. Dit is een code die alle aanvragers eenmalig moeten aanmaken alvorens aan te kunnen vragen. Dit kan gedaan worden door een individuele school, een bestuur of overkoepelend orgaan. Deze keuze en afweging laten wij aan de scholen/instellingen. Wij zullen de instructies en tips zoveel mogelijk proberen tegelijk met het aanvraagformulier te publiceren op onze website. Dit zal naar verwachting eind januari 2014 zijn.

Mocht u voornemens zijn een beurs voor mobiliteiten in 2014 aan te vragen dan adviseren wij u om de website van de Europese Commissie goed in de gaten te houden (onderstaande link), hier vindt u alle up to date informatie over het Erasmus+ programma. Wij streven er naar om de informatie over het nieuwe programma op onze eigen website ook zoveel mogelijk up to date te houden de komende periode (onderstaande link).

Europese Commissie: http://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/

Europees Platform- i.o.: http://www.europeesplatform.nl/erasmusplus

Voor alsnog is de deadline voor KA1 vastgesteld op 17 maart 2014. Met behulp van de informatie op eerder genoemde websites en de draft versie van het aanvraagformulier kunt u zich alvast goed voorbereiden op uw toekomstige aanvraag.

 

Met vriendelijke groet,

Babette Bervoets
medewerker subsidies

Europees Platorm

Deel dit artikel