Google - Basistraining

17 januari 2019 om 15:30 - 17:30

Wie kent Google niet? Google is méér dan alleen een zoekmachine. Google Apps for Education (ook wel G-Suite genoemd) is een voor het onderwijs gratis product van Google en bevat krachtige cloud apps. Met Google Documenten en/of Google Presentaties werk je (vanaf elk apparaat met internet) online en kun je met meerdere mensen tegelijk (samen)werken. Met Google Hangouts communiceer je gemakkelijk en snel met groepen of individuele leerlingen.

Je zet videoconferences op, neemt je lessen op en kan het real-time uitzenden. Ook kunnen leerlingen en docenten eenvoudig een website opzetten met Google Sites. Maar een van de bekendste apps van Google is toch wel Classroom. Google Classroom is een virtueel klaslokaal dat leerkrachten in staat stelt opdrachten snel en eenvoudig te delen met leerlingen. De applicaties in Google Apps zijn perfect te gebruiken in het onderwijs, maar zijn voor collega’s en leerlingen nog redelijk nieuw en onbekend. Daarom bieden we een drieluik qua G-Suite training aan. Waarbij we in de eerste training beginnen met de basisbeginselen zoals opslaan en delen, verdiepen met Google Classroom in training twee en verbreden met diverse tools, plugins, vele onderwijskundige toepassingen en vragen-antwoorden in onze derde training.

De onderwerpen die tijdens deze BASIS-training aan bod komen:

  • Wat maakt dat Google in het onderwijs actief is; “Why”
  • Het hoe en wat van de Chromebook (inloggen, wifi, tips&trucs, chromewebstore)
  • Gebruik Google Drive; werken (+samenwerken!) met bestanden, opslaan en eenvoudig delen bestanden “cloud werken”
  • Werken met Google Documenten
  • Werken met Google Presentaties

Doel

Optimus heeft besloten om met Chromebooks te gaan werken in het primaire proces. Dat wil zeggen voor alle leerlingen. Omdat dit betekent dat je als leerkracht dan zal moeten weten wat die omgeving is en te bieden heeft zijn dit workshops die je absoluut niet mag missen! Aan het einde van deze drie trainingen heb je een beeld van de mogelijkheden van Google for education voor jouw groep/school. Deze BASIS-training is apart te volgen en bieden we voorafgaand aan de ClassroomPraktijk training aan. Schat zelf in of jij deze nodig hebt, of dat je jezelf direct inschrijft voor de andere twee bijeenkomsten.

Locatie

Basisschool De Sprankel (nieuwe locatie: Gasthuishoeve 1, 5361 HT Grave)

,

Routebeschrijving

Geef het door