Google – Classroom en praktijk

31 januari 2019 om 15:30 - 17:30

Wie kent Google niet? Google is méér dan alleen een zoekmachine. Google Apps for Education (ook wel G-Suite genoemd) is een voor het onderwijs gratis product van Google en bevat krachtige cloud apps. Met Google Documenten en/of Google Presentaties werk je (vanaf elk apparaat met internet) online en kun je met meerdere mensen tegelijk (samen)werken. Met Google Hangouts communiceer je gemakkelijk en snel met groepen of individuele leerlingen. Je zet videoconferences op, neemt je lessen op en kan het real-time uitzenden.

Ook kunnen leerlingen en docenten eenvoudig een website opzetten met Google Sites. Maar een van de bekendste apps van Google is toch wel Classroom. Google Classroom is een virtueel klaslokaal dat leerkrachten in staat stelt opdrachten snel en eenvoudig te delen met leerlingen. De applicaties in Google Apps zijn perfect te gebruiken in het onderwijs, maar zijn voor collega’s en leerlingen nog redelijk nieuw en onbekend. Daarom bieden we een drieluik qua G-Suite training aan. Waarbij we in de eerste training beginnen met de basisbeginselen zoals opslaan en delen, verdiepen met Google Classroom in training twee en verbreden met diverse tools, plugins, vele onderwijskundige toepassingen en vragen-antwoorden in onze derde training.

Deze Classroom en “praktijk”-training bestaat uit twee sessies. Het zijn de tweede en derde trainingen van een drieluik. De eerste is de BASIS-training. Bij deelname aan deze bijeenkomsten gaan we er vanuit dat je de basisfuncties van G-Suite al beheerst! Je bent bekend met inloggen, kent de Chromebook, begrijpt de Drive en weet al e.e.a. van Docs en Presentaties.

Locatie

Basisschool De Sprankel (nieuwe locatie: Gasthuishoeve 1, 5361 HT Grave)

,

Routebeschrijving

Geef het door