Gooooooogle

Pfffff….is het eerste “woord” wat in mij opkomt na deze intensieve dagen bij Google die ik zojuist achter de rug heb. Met trots mag ik mezelf nu in een select gezelschap scharen van 32 Google Certified Teachers in Nederland. Vermoeiend was het zeker, maar dat is niet het tweede woord dat bij mij opkomt, dat is “wauw!” en zo gaat het verder in mijn hoofd naar woorden als cool, inspirerend, wil meer, ben nog niet klaar en 10x.

google3

Spannend, ja!! GESLAAGD!!!

Dat laatste moet ik even toelichten. 10X (lees: “ten-ex”) is de ultieme Google-kreet en Google filosofie. Think big: hoe kan iets 10x groter en beter. In plaats van 30% beter. Dan gaan we met z’n allen direct hard aan de slag en draaien we aan allerlei bouten en moeren om zo het product/de opbrengsten met 30% te verhogen. Allemaal leuk en aardig, maar ga voor die radicale verandering als je echt iets wil verbeteren.

frank Google2

Certified Teacher

Wat is nu écht het probleem? Wat is de urgentie? Wat is er NU nodig? Denk daar over naar, zoek feedback, vraag nog meer, zoom uit, begin opnieuw….en is dit nu écht het probleem? Of toch niet. Zoom weer in. En dat alles met de constant tikkende timer, want er moest nog meer gebeuren. Tik tak, tik tak en doorrrrrr! Go go go, you Googlers!

Om zo tot jouw uitdaging te komen, jouw “moonshot challenge” zoals Google dat noemt. Het is dan ook nooit de vraag geweest of we ooit op de maan konden komen, het is altijd geweest “we gaan naar de maan”. Durf daarvoor risico’s te nemen! En dat dingen mislukken als je iets probeert is niet erg: “I haven’t failed, i’ve found 10.000 ways that don’t work” – Thomas Alva Edison

Dus zoek je problemen? En wil je die 10X oplossen? Dan sta ik zoals altijd voor jullie klaar!

Ter inspiratie: KLIK hier voor een filmpje

Felix

“the biggest risk is not taking risks” – Felix Baumgartner

 

 

 

Deel dit artikel