ICT gebruikersgroepbijeenkomst

Woendsdag 14 mei as. zal op het Kindcentrum in Mill de gebruikersgroep bijeenkomst @ Land van Cuijk plaats vinden. In overleg met de verschillende sprekers op deze bijeenkomst zijn we tot het volgende programma gekomen:

In verband met het feit dat verschillende scholen het vijf gelijke dagen model hebben starten we het officiële gedeelte om 15.00 uur. De inloop start echter al om 14.00 uur, kopje koffie pakken, overleg met ICT studenten, Stan, de mensen van Skool, mooie nieuwe locatie bekijken is mogelijk. Een vragenuurtje vooraf dus.

Om 15.00 uur worden we officieel welkom geheten op de spik splinter nieuwe school in Mill. Onder andere De Lens en De Kameleon zijn daar vanaf 1 januari de gelukkige gebruikers van deze nieuwe locatie. Na het openingswoord zullen Regi, Dirk en Pecko ( Skool) het spits afbijten en de ontwikkelingen rond Skool verhelderen. We hebben hierbij het verzoek neergelegd zo praktisch mogelijk te zijn en vooral te kijken naar hulpmiddelen die werken en die de leerkracht anno 2014 ondersteunen in de uitoefening van hun dagelijkse job. Echter zullen ook kort wat veranderingen en nieuwe mogelijkheden in het secondaire proces worden aangeroerd. Hoe het Skool betaalmodel er in de toekomst uit zou kunnen gaat zien is een van de onderwerpen die we even moeten aanstippen.

Om 16.00 uur is het dan de beurt aan de “jonge honden” Koen, Magiel en Jeroen. Zij zijn in de vakantie druk aan de slag geweest om een spetterende presentatie in elkaar te zetten en krijgen 50 minuten de tijd om jullie mee te nemen en kennis te laten maken met hun ervaringen. Onderwijs in de 21 ste eeuw. Wat werkt en hoe kunnen we daar van profiteren. Verzoek van de heren om jullie mobiele device vooral mee te nemen.

Omdat de bijeenkomst zich vooral zal richten op praktische mogelijkheden  is de doelgroep waarvoor deze bijeenkomst bedoelt is ook erg breed. Naast management van de scholen, directieleden, ICT coördinatoren en I-coaches zijn ook leerkrachten, die meer met digitale ondersteuning willen doen en aan willen sluiten bij de belevingswereld van de leerlingen van nu, van harte welkom. Er is plaats zat!

We hopen dat veel collega’s de weg naar het Kind centrum in Mill (Langenboomseweg 1a) zullen vinden. Wij zijn er klaar voor!

Deel dit artikel