iXpeditie G-Suite

27 augustus 2018

Het afgelopen schooljaar zijn bijna alle leerlingen en leerkrachten op onze Optimus scholen gestart met het inzetten van de Google-apps ter ondersteuning van het onderwijs-leerproces. Het iXperium springt daar nu op in met ‘iXpeditie G-Suite’, een escaperoomachtige ervaring voor teams in het primair onderwijs. Vlak voor en in de zomervakantie zijn Lysanne en Marc, mediamentoren van het iXperium, druk geweest met het ontwikkelen van deze "uitdaging". Ondertussen zijn verschillende teams deze uitdaging al aangegaan en het enthousiasme is groot! 

Hoe werkt het?

Het team van leerkrachten wordt verdeeld in twee groepen die afzonderlijk van elkaar deze iXpeditie aangaan. Door gebruik te maken van de apps van Google werk je als groep stapje voor stapje toe naar het einddoel van deze iXpeditie, namelijk tot het raden van een slogan.
In fysieke -en digitale ruimtes bevinden zich aanwijzingen, puzzels en raadsels. Door gezamenlijke vaardigheden in te zetten, samen op onderzoek te gaan en binnen jouw team gebruik te maken van de tastbare -en de virtuele wereld werk je samen naar de slogan toe.

Doel
Met deze ludieke ervaring krijgen leerkrachten een eerste kennismaking met de Apps van Google. Daarnaast ben je op teamniveau op originele wijze bezig met de eigen professionalisering met betrekking tot leren en lesgeven met behulp van ICT.

Wie voltooit de missie?

Wil je met jouw team deelnemen? Dan snel aanmelden via nijmegen@ixperium.nl.

Teamgroote: max. 20 deelnemers
Competenties: Instrumentele vaardigheden, mediavaardigheden, informatievaardigheden


Geef het door