iXperium Nijmegen officieel een feit

Op 5 februari  2015 ondertekenden Michel van den Berg als vertegenwoordiger van OPTIMUS ,  zes collega  schoolbesturen en de Hogeschool Arnhem Nijmegen de samenwerkingsovereenkomst iXperium Nijmegen.

In het iXperium regio Nijmegen nemen acht partijen deel, namelijk de HAN, en zeven organisaties voor primair onderwijs in de regio Nijmegen: Conexus, Josephscholen, SPOM. SPOG, SPOV, Lijn 83 en OPTIMUS. Voor de HAN nemen deel HAN Pabo locatie Nijmegen en het iXperium/Centre of Expertise leren met ict van het Kenniscentrum kwaliteit van leren.De partijen willen duurzaam onderwijs realiseren dat recht doet aan verschillen tussen leerlingen met inzet van ict en daarnaast ict-geletterde leerlingen aflevert. Ook ontwikkelen de partijen gezamenlijk kennis over wat werkt voor wie en waaroIMG_4313m. Hierbij gaat het zowel om leren met ict als doel als om leren met ict als middel.

Fysiek lab

In het iXperium, het fysieke lab, kunnen studenten, leraren uit het werkveld en lerarenopleiders de (nieuwste) toepassingen op het gebied van ict ervaren en onderzoeken, ict-rijke leerarrangementen ontwerpen en samen met groepen leerlingen de arrangementen uitproberen.

Onderzoek

Onderzoek vormt een belangrijk onderdeel binnen de samenwerking. Zo brengt een beginmeting de competenties rondom leren en lesgeven met ict van de leraren van de aangesloten scholen in kaart. Tegelijkertijd starten de iXperium ontwikkelkringen, waarin samengewerkt wordt aan onderwijskundige vraagstukken rondom de inzet van ict bij het rechtdoen aan verschillen tussen leerlingen.

Startconferentie

Op 25 februari volgt de officiele opening van het iXperium lab en de feestelijke aftrap van de ontwikkelkringen. Na het succes in Arnhem wijst alles erop dat ook iXperium Nijmegen een waardevolle bijdrage gaat leveren aan de innovatie van het onderwijs in de regio Nijmegen.

Deel dit artikel