Leerlingen en ouders ontwikkelen voor Optimus de School van de Toekomst

Optimus primair onderwijs is op dit moment actief bezig met de ontwikkeling van een nieuw koersplan.

Een belangrijke eerste stap in dit proces vormde De Koersdag van 29 maart. Tijdens De Koersdag hebben maar liefst 160 leerlingen en 64 ouders van alle scholen van Optimus beelden gevormd over de School van de Toekomst. Op een prachtige locatie, Klooster Bethlehem in Haren bij Oss, zijn leerkrachten en directeuren van Optimus in meer dan 20 verschillende workshops met leerlingen en ouders aan de slag gegaan om ideeën, wensen en dromen te verzamelen. Vragen kwamen aan de orde zoals: Wat leer je in de School van de Toekomst? Hoe leer je daar? Hoe ziet die School er uit? Heb je nog een leerkracht voor de klas?

Een belangrijke rol tijdens De Koersdag was weggelegd voor de Kidzreporterz; een team van leerlingen uit groep 7 en 8 van scholen van Optimus. Zowel de opening van de dag als ook de sluiting waren in handen van de Kidzreporterz. Tijdens de plenaire afronding werd een prachtige film getoond met daarin beelden van De Koersdag en de eerste opbrengsten in de vorm van ankers/bouwstenen. Deze film is nu beschikbaar, klik hier maar eens. De concrete opbrengsten zijn een anker met bouwstenen van de leerlingen en één van de ouders. Deze ankers met bouwstenen vormen de basis van De Koers van Optimus.

Komende periode zijn er nog meerdere momenten waarop je als medewerker mee kunt denken met de inhoud, organisatie en opbrengsten van de School van de Toekomst. 

Veel kijkplezier!
 

Deel dit artikel