MUSICAL VOOR MFA ‘DE AGAAT’.

Maandag 4 juli om 20.00 uur zal de bovenbouw van Jenaplanschool Lindekring een extra voorstelling geven van hun zelfgemaakte musical “Take Off”. De opbrengst komt ten goede aan de multifunctionele accommodatie (MFA) ‘De Agaat’, waarvan de bouw nog voor de vakantie zal starten.

Speciale musical.

Het wordt al een heuse traditie op Jenaplanschool Lindekring dat de kinderen van de bovenbouw samen een musical opvoeren ter gelegenheid van het afscheid van groep 8. “En het is niet zomaar een musical… de musical wordt door de kinderen zelf gemaakt,” vertelt directeur Ton Hovens. “Eerst bepalen de kinderen het thema (het ‘decor’) waarin alles zich gaat afspelen. Vervolgens verzinnen de kinderen allerlei scènes. Het thema is het verbindende element tussen deze sketches. Daarna gaan de kinderen de liedjes schrijven. De liedteksten verzinnen de kinderen zelf op bestaande melodieën. Vooraf hebben de kinderen les gehad in het (her)schrijven van liedteksten. De sketches en liedjes worden op volgorde gezet en er worden enkele dansen toegevoegd… en dan is het tijd om te oefenen! Hierbij hebben we gelukkig veel hulp van ouders. De kinderen oefenen in groepjes hun scène of dans en in de laatste week wordt alles samengevoegd tot één geheel.”

Take Off.
Dit jaar speelt de musical met de titel “Take Off” zich af op een vliegveld. Ten behoeve van MFA ‘De Agaat’ zal er op maandagavond 4 juli een extra voorstelling plaatsvinden om 20.00 uur. Kaarten à 3 euro zijn in de voorverkoop verkrijgbaar op de Lindekring of ’s avonds aan de kassa.

Deel dit artikel