Aantal Leerlingen

64

Directie

Frans Trimbach

Kijken wat bij je past en wat je kunt en daarop voortbouwen. We zijn ervan overtuigd dat persoonlijke ontwikkeling de basis is voor geluk en presteren van kinderen en volwassenen. Je bent altijd in ontwikkeling en het is leuk om te leren. Nieuwsgierig zijn, ontdekken waar je blij van wordt en waar je hart ligt.

Dat willen we kinderen meegeven. Het gaat bij ons niet alleen om de methode, maar om de bedoeling erachter. De kiem vinden van waaruit kinderen gaan groeien. We zijn een kleine school, maar we willen vooral een goede school zijn. Kinderen handvatten aanreiken waarmee ze vooruit kunnen, waarmee ze leren omgaan met onzekerheid en tegenslagen, hun grenzen leren aangeven en die van anderen respecteren. Onze uitgangspunten zijn: ik gebruik nieuwe kansen, ik mag anders zijn en ik houd rekening met de ander. We zijn open over wat we verwachten van de ontwikkeling van kinderen en betrekken daar actief ouders bij. Onze leerlingen ondersteunen we in hun brede ontwikkeling, zodat ze een koffertje aan vaardigheden mee kunnen nemen als ze naar het vervolgonderwijs gaan. Ze zijn dan vooral zelfstandig en hebben vertrouwen in eigen kunnen.

We hadden een kind dat vastgelopen was op zijn oude school. Het advies van deze school was plaatsing in het speciaal (basis) onderwijs. De leerling heeft hier met extra ondersteuning de basisschool afgemaakt. Het gaat erom dat kinderen groeien vanuit hun eigenheid, in een omgeving die daar bij past. – Cindy Langens


Geef het door