Professionaliseren

23 augustus 2017

Het afgelopen schooljaar zijn veel collega’s aan de slag geweest om, naast hun dagelijkse werkzaamheden voor de groep, zich verder te professionaliseren. Een van deze collega’s is Teun Sanders . Teun heeft de opleiding tot I -Coach bij Via Vinci het afgelopen schooljaar gevolgd en deze pittige opleiding succesvol afgerond. Hieronder een verslag van zijn ervaringen en in de bijlage zijn afstudeerpresentatie. Doe er je voordeel mee!!

  • Naam: Teun Sanders
  • Leeftijd: 27 jaar
  • Opleiding: PABO Nijmegen
  • Werkzaam op: De Bolster in Sambeek
  • Groep: 6/7 (29 leerlingen)
  • In dienst bij Optimus: 2 jaar

 

In schooljaar 2015-2016 heeft basisschool de Bolster 55 Chromebooks aangeschaft. De aanschaf was gebaseerd op het vernieuwen van oud hardware materiaal.

Bij de aanschaf kwam de mogelijkheid om een traject in te gaan wat betreft visieontwikkeling. Samen met Frank Reinders is er een Moonshot-plan opgesteld waarmee na 365 dagen een (voorlopige) eerste, uit eigen ervaringen geputte, visie is opgesteld.

Om een meer gedragen visie op te kunnen stellen, heb ik er voor gekozen om de opleiding tot i-Coach te volgen. Deze opleiding heeft mij nieuwe inzichten, theorieën, visies en handige tools en tips geleerd waaruit ik kan putten om samen met mijn team een nieuwe (ICT-)visie op te stellen, een passende keuze te maken in apparaten, software-training te kunnen geven, maar ook de contactpersoon te zijn tussen school en bestuur, tussen school en leveranciers en degene waar je terecht kunt met vragen wat betreft ICT.

Door de aanschaf van verscheidene Chromebooks ben ik door middel van zelfontdekkend leren me meer gaan verdiepen in het besturingssysteem van deze Chromebooks: G-Suite. De gehele infrastructuur die binnen de Chromebooks draait is daarmee naar eigen wensen vormgegeven.

Ik hoor in de wandelgangen dat er meer scholen zijn die er voor kiezen om aan de slag te gaan met Chromebooks, voor vragen, tips en adviezen kun je me altijd benaderen.

Teun Sanders


Geef het door