Professionele gesprekken voeren met ouders en collega’s (VERVALLEN)

7 november 2018 om 15:00 - 17:30

Ben je leerkracht, bouw-, reken- of taalcoördinator of OOP-er? Dan voer jij regelmatig gesprekken met bezorgde, kritische of soms zelfs boze ouders. Meestal voer je deze gesprekken op je ervaring en gevoel en is er niets aan de hand. Soms echter, ben je achteraf niet echt tevreden. Is de boodschap wel overgekomen? Had ik niet duidelijker moeten zijn? Had ik het (achteraf bezien) anders kunnen aanpakken? Ben ik niet te veel in de verdediging geschoten? Heb ik over me heen laten lopen? Ik heb eigenlijk niet gezegd wat ik had willen zeggen…………

Herken jij jezelf in bovenstaande? Dan is deze training iets voor jou!

Tijdens de training werken we vanuit een beknopt gespreksmodel en met jullie eigen voorbeelden en casussen. Je krijgt meer grip op het voeren van een goed gesprek met ouders en collega’s. Oefenen en zelf ervaren staan tijdens deze training centraal. Je krijgt veel handvatten en feedback om lastige (ouder-)gesprekken op een professionele manier te kunnen voeren.

Ook leer je veel van je collega’s: we oefenen tijdens de training vooral met jullie eigen casussen. Het leereffect blijkt altijd weer zeer groot te zijn, omdat we ook ervaringsgericht werken.

Resultaat van de training

Na de training kun je op een eigen, effectieve en respectvolle manier gesprekken met ouders voeren. Je hebt meer grip op de gesprekken en bent beter in staat je doelen te verwezenlijken, terwijl de relatie met de ander (ouder of collega) professioneel en gezond blijft.

Locatie

Stafbureau

,

Routebeschrijving

Geef het door