Sprankel op bezoek bij het iXperium

Afgelopen vrijdag 27 april was het zover. De eerste groep leerlingen bracht een bezoek aan het spik-splinter nieuwe onderwijs inspiratiecentrum, het iXperium, in Nijmegen. De 20 leerlingen, juf Maria en een 5 tal ouders van groep 5 van de Sprankel hebben als eerste groep kennis gemaakt met de mogelijkheden die bij het iXperium beschikbaar zijn. Na de feestelijke opening door de leerlingen werd er snel gestart met de workshopsrondes. Het onderstaande filmpje geeft een eerste indruk van de ervaringen. Naar aanleiding van de reacties mogen we gerust constateren dat de leerlingen, juf Maria en ook de ouders geïnspireerd zijn om ook in de klas aan de slag te gaan met nieuwe mogelijkheden. Ze  kijken terug op een geslaagd bezoek.

Ook de mensen betrokken bij de organisatie en uitvoering van de ondersteuning van het iXperium kijken terug op een geslaagdemiddag. Ook zij hebben veel geleerd en kunnen met de opmerkingen van de bezoekers het arrangement verder verfijnen, de organisatie optimaliseren en derhalve bezoekende scholen nog beter ondersteunen en helpen.

We zien uit naar de volgende groep die aanstaande vrijdag al weer op de agenda staat, dan is groep 8 van de Raamdonk aan de beurt!

Deel dit artikel