Talentenmuur op de Bakelgeert in Boxmeer

Op de Bakelgeert in Boxmeer wordt op dit moment geƫxperimenteerd met een talentenmuur. Kinderen brengen hun talent voor het voetlicht en bieden zich aan om het anderen ook te leren.

De afgelopen jaren ging de aandacht in het onderwijs en het nieuws erover telkens over de opbrengsten van taal en rekenen.

Het team van de Bakelgeert vindt echter dat kinderen zich als geheel moeten kunnen ontwikkelen. Niet voor niets staan de daltonkernwaarden verantwoordelijkheid, zelfstandigheid, samenwerken, reflectie, effectiviteit en borgen hoog op de agenda. De school zoekt telkens naar de balans tussen persoonlijke ontwikkeling en leeropbrengsten. En de talentenmuur past daar uitstekend bij. Kinderen denken zelf na over wat ze aanbieden, hoe ze dat doen, welke verantwoordelijkheden daarbij komen kijken, of er kosten aan verbonden zijn en hoe dat geregeld moet worden. Zinvolle ervaring, die goed van pas komt als je groeit naar zelfstandig kunnen leven.

talentenmuur

Op de foto:

Talenten evalueren met een leerkracht de eerste ervaringen met hun activiteit of aanbod. Ze ervaren dat er meer bij komt kijken dan alleen gezellig wat met kinderen doen.

 

Deel dit artikel