Terugblik Optimusdag 2014

OPTIMUS dag 2014, “Ontmoet en beweeg”

Al weer vier weken geleden is het dat we met 471 van onze OPTIMUS collega’s bij elkaar waren bij Fitland in Mill. Een OPTIMUS dag die vooral in het teken stond van ontmoeten en profiteren van elkaars expertise. Uit de evaluatie blijkt dat veel mensen genoten hebben van de inspirerende opening van Bertold Gunster met de “Ja maar… is dit alles” show. Nog regelmatig is het omdenken onderwerp van gesprek op onze scholen.

De 11 workshops vooral met eigen expertise en eigen mensen gevuld en, en dat blijkt ook uit de evaluatie, wordt bijzonder gewaardeerd. Petje af voor de workshopleiders die menig slapeloze nacht hebben moeten trotseren om uiteindelijk  toch erg tevreden terug te kunnen kijken op geslaagde presentaties. Uit de evaluatie met de workshopleiders kwam ook naar voren dat voor de meeste dit naar meer smaakt en er met plezier in gegaan wordt op verzoeken die misschien op scholen leven om extra informatie of een workshop voor een team. Uit de evaluaties blijkt ook dat, en dat is ook logisch, de workshops verschillend beoordeeld worden. Van een 5,5 tot een 8,7. Opmerking hierbij wel dat het opviel dat een sommige collega’s zich opgegeven hadden voor een workshop zonder van te voren goed de omschrijving van de workshop door te nemen zodat in sommige gevallen de verwachting anders was dan de beleving. Leermomentje voor de volgende keer. De workshopleiders die hun presentaties hebben willen delen zijn op het portaal beschikbaar gesteld. Klik hier voor de directe toegang (inloggen met je OPTIMUS mail inlog).

Als laatste de organisatie en locatie. Veel collega’s hebben gehoor gegeven aan het verzoek de evaluatie in te vullen en geven aan dat de lichtinval en de geluidskwaliteit bij de persenatie van Bertold Gunster beneden de maat was en de afsluiting: “actief zitten”  niet al meerwaarde werd ervaren.  Deze opmerkingen worden ook zeker meegenomen in de evaluatie richting Fitland. Daarnaast veel  lovende woorden. Derhalve kunnen we constateren dat we terug kunnen blikken op een geslaagde OPTIMUS dag 2014. Met de opmerkingen en tips kunnen we inspelen en vooruit blikken naar de volgende OPTIMUS dag, misschien over twee jaar!

Dank aan eenieder die bijgedragen heeft om de OPTIMUS dag succesvol te laten verlopen.

Werkgroep OPTIMUS dag,

Elly, Ingrid, Monique, Brenda,
Elke, Tom, Conrad en Peter

 

Deel dit artikel