Vlasgaard wordt voorgedragen als lid van de Vereniging van BPS!

15 maart 2018

Donderdag 15 maart bezocht de commissie Vereniging van Begaafdheidsprofielscholen de Vlasgaard om het onderwijs aan (hoog) begaafde kinderen te bekijken. Aan het eind van de dag kreeg de werkgroep hoogbegaafdheid feedback over ons onderwijs.

De commissie zag en hoorde een consistent verhaal en een doorgaande lijn bij alle geledingen: management en bestuur, leerkrachten, werkgroep, ouders en kinderen. Dat is iets waar we heel trots op kunnen zijn.

De volgende uitspraak werd gedaan door de leerling van een andere basisschool, die deel uitmaakte van de commissie: “Op jullie school is aandacht voor alle kinderen. Niet alleen voor hoogbegaafde kinderen, maar zeker ook voor kinderen die moeite hebben met leren. Voor alle kinderen hebben jullie passende taken en aandacht. Dat vond ik mooi.”

De commissie draagt Vlasgaard voor aan het bestuur als volwaardig lid van de Vereniging van Begaafdheidsprofielscholen. Begin mei zal het dan officieel worden.

De commissie kijkt terug op een fijne dag, waar ze gastvrij zijn ontvangen door de school. Wij kijken terug op een inspirerende dag, waarop we van deskundige collega’s hebben gehoord dat we het onderwijs aan de (hoog)begaafde kinderen goed vormgeven.


Geef het door