Weijerwereld op reis!

Van 28 mei t/m 3 juni brengen 6 leerlingen en 3 leerkrachten van Basisschool “De Weijerwereld” uit Boxmeer een bezoek aan hun partnerschool in Pulawy in Polen. Daar ontmoeten zij hun leeftijdgenoten van de partnerscholen uit Letland, Slovenië en Sicilië. Het bezoek vindt plaats in het kader van het Erasmusplusproject “Eco-active”. Dit project loopt van 2016-2019.

Het project richt zich op “Re-use Re-duce Re-cycle” en beoogt de kennis en vaardigheden van leerlingen van 4-12 jaar m.b.t. duurzaam handelen en milieubewust leven te vergroten en verbeteren. De vier hoofdthema’s van het project zijn energiebronnen, grondstoffen en afval, water en gezond voedsel. De kinderen zoeken informatie over de te behandelen thema’s, en bewerken, verwerken en presenteren deze informatie in diverse vormen.

Tijdens het uitwisselingsbezoek in Polen, waar de leerlingen in gastgezinnen verblijven, staan activiteiten m.b.t. energie en recycling centraal. Er staan bezoeken gepland aan een aan een chemische fabriek, een technologiepark en er staat een “Ecotour” op het programma. Een bezoek aan een wetenschapsmuseum en een natuurpark zijn ook onderdeel van het programma.

In de school presenteren leerlingen aan hun leeftijdsgenoten werkstukken die ze in hun eigen school hebben gemaakt en de leerkrachten van verschillende scholen geven les aan groepen leerlingen met een internationale samenstelling.

Natuurlijk heeft het bezoek ook culturele en ontspannende elementen. Zo staat er een bezoek aan Warschau op het programma met een stadsrondrit en bezoeken de leerlingen een “Eco pretpark” Magical Gardens.

Voor leerkrachten en scholen die willen weten hoe zo’n project er uit kan zien en wat er zoal wordt gedaan, klik op deze link https://twinspace.etwinning.net/24120/home Dit is de publieke modus van de etwinning twinspace.

We wensen de leerlingen en leerkrachten een leerzame en fijne tijd in Polen en horen graag over hun ervaringen!

Deel dit artikel