Welkom bij OPTIMUS

Welkom bij OPTIMUS.

De laatste maand van een schooljaar is altijd zeer hectisch. Niet alleen op de scholen maar ook op het bestuurskantoor moeten de zaken goed geregeld zijn zodat de leerlingen ook het komende schooljaar op de best mogelijke manier begeleid worden in hun ontwikkelingsproces. Zeker in deze tijd van bezuiniging en het terug lopend aantal leerlingen is het een enorme uitdaging voor de directeuren op de scholen, in samenwerking met de verantwoordelijk mensen op het bestuurskantoor, om ook de juiste medewerkers op de juiste plek te krijgen. Er zijn ruim 80 mutaties die goed zijn ingevuld.

Daar zijn ook een 6 tal vacatures voor directeuren bij. Afgelopen maanden zijn de verschillende benoemingsadvies commissies druk aan de slag geweest met het vinden van de juiste directeur voor hun school. Graag willen we deze directeuren even aan jullie voorstellen.

De eerste directeur behoeft wellicht geen introductie. Piet de Jongh die al enige jaren directeur is op het Telraam in Oeffelt zal vanaf het komende schooljaar ook directeur zijn op de Kreek’l in Reek. Veel succes Piet!

 Hieronder stellen de nieuwe  directeuren zich kort even voor:

 Een nieuw gezicht bij OPTIMUS is Stijntje  van Esch, nieuwe directeur basisschool de Schelven

Onderwijs is echt het mooiste werk. We helpen jonge kinderen om het beste uit hun mogelijkheden te halen en om met zelfvertrouwen in het leven te staan. Ik mag daar vanaf dit schooljaar aan bijdragen als directeur van basisschool de Schelven. Ik heb zelf een aantal jaar als bouwcoördinator op de Hazesprong in Nijmegen gewerkt. Ik woon daar ook met mijn man en drie keien van kinderen.

Op de Schelven is veel aandacht voor de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen en er wordt gewerkt vanuit de ideeën van ontwikkelingsgericht onderwijs. Dat zijn helemaal mijn dingen. Ik kijk er naar uit om samen met het team, de ouders en de kinderen de school verder te ontwikkelen.

Met vriendelijke groet, Stijntje van Esch

Ook een nieuw gezicht bij OPTIMUS  is Hilde van Eldonk.

Ik ben per 1 september benoemd als directeur van de Bongerd in Gassel. Graag stel ik me even voor:

Ik ben Hilde van Eldonk, 38 jaar, woon samen met Stefan en onze twee kinderen Iris (8) en Lars (5) in Overasselt. Na ruim 16 jaar Speciaal (basis) Onderwijs kijk ik er naar uit om leiding te mogen geven aan een enthousiast en betrokken team van de Bongerd. Na een korte kennismaking kan ik alleen maar zeggen: ik heb er zin in! Ik wens iedereen alvast een heel fijne en zonnige vakantie toe.

Met vriendelijke groet, Hilde vanEldonk

 Ook op de Bakelgeert hebben we een nieuwe directeur: Paula Visser.

 Mijn naam is Paula Visser. Met ingang van 1 augustus 2011 ben ik directeur op De Bakelgeert in Boxmeer, een Daltonschool met werkvormen die mede gebaseerd zijn op meervoudige intelligentie.

Sinds mijn afstuderen heb ik in Boskoop, Arnhem en voornamelijk in Nijmegen gewerkt als leerkracht, bouwcoördinator en tot slot als plaatsvervangend directeur. Dit laatste beviel me zo goed, dat ik deze taak graag voort wilde zetten. Op de school van herkomst was dit niet mogelijk, vanwege de terugkeer van mijn directeur na verlof. Zodoende ben ik in Boxmeer beland.

Als directeur vind ik het belangrijk om oog te hebben voor de mens achter de medewerker, bouw ik graag aan de professionele sfeer in de school en zoek ik naar uitdagingen om de kwaliteit van de school te verbeteren. Ik kan slechts indirect invloed uitoefenen op het leerrendement van kinderen. Daarvoor heb ik de afgelopen jaren veel know how opgebouwd, die ik graag met het team en collega-directeuren deel en deze samen met hen ten goede laat komen aan de kinderen. Ik ben er om de voorwaarden te scheppen voor een gedragen, doorgaande lijn, waarbij ieder zo goed mogelijk tot zijn recht komt. Zo wil ik mensen het gevoel geven, dat ze zich gehoord en gezien voelen. Dat is in elk geval waar ik naar streef.

Hartelijke groet, Paula Visser

De laatste nieuwe directeur is geen nieuw gezicht bij OPTIMUS maar is nog niet zo lang betrokken bij onze organisatie. Afgelopen half jaar interim directeur van de Bakelgeert: Mercedes Nottet

 Voor wie mij nog niet kennen,

Van vakleerkracht gym naar groepsleerkracht, naar intern begeleider en naar directeur. Van heel dichtbij betrokken bij kinderen naar wat verder weg. Het doel blijft gelukkig steeds hetzelfde; zorgen voor goed onderwijs binnen een geweldige sfeer zodat alle kinderen met plezier terugkijken naar de basisschool en met vertrouwen verder de maatschappij instappen.

Sinds 1 maart 2011 ben ik werkzaam bij OPTIMUS. Eerst als interim directeur maar vanaf 1 augustus als directeur van de Bolster in Sambeek en de Ester in Escharen. Een mooie uitdaging om met alle betrokkenen bovenstaand doel te bereiken.

Vriendelijke groeten, Mercedes Nottet.

We heten alle nieuwe mensen bij OPTIMUS van harte welkom en hebben veel vertrouwen in hun kennis en kunde en zien uit naar een fijne samenwerking!

Maar nu eerst: VAKANTIE!

We wensen alle kinderen, ouders, leerkrachten, kortom iedereen die betrokken is bij OPTIMUS primair onderwijs een welverdiende vakantie toe!

Deel dit artikel