Werk maken van gelijke kansen

8 januari 2020

Onze samenleving hecht veel waarde aan het creëren van gelijke kansen voor kinderen. Teams in het basisonderwijs werken iedere dag opnieuw hard om kinderen het best mogelijke onderwijs te geven. De afgelopen jaren is kansengelijkheid in het Nederlands onderwijs een steeds prominenter onderwerp van gesprek. Dat is ook nodig, omdat kansengelijkheid in de westerse wereld steeds vaker onder druk staat.

Optimus en acht andere schoolbesturen binnen het primair onderwijs, twee hogescholen en de PO-Raad hebben de publicatie van een boek over het bevorderen van kansengelijkheid in de school mogelijk gemaakt. Er is samenwerking gezocht met drie wetenschappers en onderwijsjournalisten van Didactief.

Het resultaat is een prachtige publicatie op basis van 20 wetenschappelijke kernartikelen, die zijn geselecteerd door Monique Volman, Eddie Denessen en Linda van den Bergh. De voornaamste inzichten uit de artikelen zijn op heldere wijze beschreven voor leraren, schoolleiders, studenten en andere geïnteresseerden. Zaterdag 11 januari wordt het boek officieel gelanceerd. De publicatie komt online gratis beschikbaar voor iedereen in Nederland.  Optimus stelt de fysieke boeken ter beschikking aan de teams van alle 31 scholen.  ‘Werk maken van gelijke kansen’ is de opvolger van het inmiddels meer dan 100.000 maal gedownloade werk ‘Op de schouders van Reuzen’ van Paul Kirschner. Optimus en de andere samenwerkende partners hopen met deze publicaties een extra stimulans te geven aan de verdere ontwikkeling van de kennisbasis van de onderwijsprofessional.


Geef het door